Dani Alves a aflat când va fi judecat pentru viol. Procurorii au cerut o pedeapsă foarte mare

de: Beatrice Dumitru
20 12. 2023

Dani Alves, fostul jucător al naţionalei Braziliei, trăiește coșmarul vieții sale. Aflat în închisoare din luna ianuarie, după ce o tânără l-a acuzat de viol, acesta va fi, în sfârșit, judecat. Tribunalul din Barcelona a anunțat când va începe procesul, în care procurorii au cerut o pedeapsă foarte mare.

Când va începe procesul lui Dani Alves

Dani Alves (40 ani) se află în arest preventiv încă din luna ianuarie pentru agresiunea pe care a comis-o într-un club de noapte din Barcelona, pe 30 decembrie 2022. Ancheta s-a încheiat în iulie, iar investigatorii au ajuns la concluzia că există indicii că fostul jucător al Barcelonei ”a agresat sexual o tânără de 23 de ani”.

După o așteptare de aproape un an, a fost stabilită data la care va începe procesul lui Dani Alves, acuzat de un viol, comis într-o discotecă. Fostul jucător al Barcelonei va apărea în fața judecătorilor în zilele de 5, 6 şi 7 februarie 2024, a anunţat tribunalul din Barcelona, unde se va desfăşura procesul.

Dani Alves va fi judecat pentru viol. Sursa foto: Profimedia

Pedeapsa cerută pentru Dani Alves

Procurorii au cerut o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru fotbalist, solicitând și despăgubiri de 150.000 de euro pentru victimă, cât și interdicţia de a se apropia de aceasta, potrivit rechizitoriului. Dani Alves, cel mai titrat fotbalist din lume la ora la care a izbucnit acest scandal, este încarcerat în penitenciarul Brians, din apropiere de Barcelona, din 20 ianuarie.

Citește și: Mărturie dură a victimei lui Dani Alves. Ce a spus cea care l-a acuzat de agresiune sexuală: ”A început să mă pălmuiască”

Justiţia spaniolă s-a opus, în mod repetat, eliberării sale în aşteptarea procesului, în special din cauza unui „risc ridicat de fugă” a jucătorului în Brazilia, care, la fel ca multe alte ţări, nu-şi extrădează resortisanţii.

Avocații lui Dani Alves insistă asupra caracterului consensual al relației și consideră că principiul prezumției de nevinovăție a fost încălcat având în vedere mediatizarea răsunătoare a cazului. În plus, avocatul lui Dani Alves cere chiar anularea şi clasarea dosarului.

Dani Alves a mințit la începutul anchetei

Dani Alves şi-a schimbat declarația de mai multe ori după arestare, înainte de a recunoaşte că a avut o relaţie sexuală cu tânăra care îl acuză.
Prima dată a susținut că nici măcar nu o cunoaștea pe fata respectivă. Apoi, a admis că a întreținut relații sexuale cu aceasta, dar a subliniat că a fost cu consimțământul ei. Dar presupusa victimă a neagat în mod oficial acest lucru.

”Nu știu dacă ea are conștiința curată, dacă doarme bine noapte, dar eu am iertat-o. Eu am impresia că cineva a sfătuit-o prost, dar apoi și-a dat seama că nu a procedat bine, însă a fost prea târziu. Apelez la conștiința sa. Eu am dormit liniștit în fiecare noapte. Conștiința mea este curată. Nu am făcut rău nimănui niciodată. (…)

Citește și: Mesajul pe care l-a primit în închisoare Dani Alves, în urma acuzațiilor de viol. „Trebuie să ne dai 4,5 milioane de euro”

Eu am intrat după ea în baia clubului de noapte. Nici măcar nu am închis ușa. Ușa a rămas deschisă tot timpul. Ea putea pleca tot timpul”, a declarat Dani Alves, în cadrul unui interviu acordat jurnalistei Mayka Navarro, în urmă cu câteva luni.

Unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din toate timpurile, Alves a avut cea mai bună perioadă din cariera sa la Barca, între 2008 şi 2016, perioadă în care a câştigat 23 de trofee.